Covestro

“Onze planeet kampt met grote uitdagingen. Wij werken aan oplossingen en verleggen daarbij steeds de grenzen. Zo maken wij de wereld tot een betere plek."

Covestro is wereldleider op het gebied van hoogtechnologische polymeermaterialen. In lijn met onze visie “We willen de wereld mooier en beter maken”, werken we aan grensverleggende oplossingen voor de uitdagingen van onze tijd. Waar anderen vragen ‘Waarom?’, vragen wij ‘En waarom niet?’.

Covestro lanceerde in 2021 zijn nieuwe visie ‘We will be fully circular’. Het is onze gemeenschappelijke verantwoordelijkheid om nog vele generaties te laten genieten van deze mooie planeet. We moeten de wereld helpen om grondstoffen-efficiënt en klimaatneutraal te worden. Covestro streeft er dan ook naar om volledig circulair te worden en zet hiervoor in op hernieuwbare energie en alternatieve, niet-fossiele grondstoffen. Onze R&D-inspanningen richten we daarom op innovatieve chemische recyclagemethodes. Bovendien willen we als bedrijf al in 2035 volledig klimaatneutraal zijn.

 

Ook onze Antwerpse productievestiging speelt volop mee in dit verhaal. Zo werken we sinds kort met biogebaseerde grondstoffen (gemaakt uit gerecycleerde oliën en vetten) en dekken we bijna 50% van de elektriciteitsbehoefte van onze site af met windenergie uit Vlaamse windparken.

 

Covestro is al bijna 60 jaar een belangrijke producent van hoogwaardige materialen in de haven van Antwerpen. Wij produceren zowel het hoogtechnologisch kunststof polycarbonaat (Makrolon®) als aniline en polyether, beide tussenproducten voor de productie van polyurethanen. Met onze polycarbonaat- en polyurethaanoplossingen helpen we auto’s lichter te maken en effenen we het pad naar het elektrische tijdperk. Onze isolatiesystemen beschermen gebouwen tegen hitte en kou en verminderen hun energieverbruik. Maar evengoed zorgen we dat je van een zalige nachtrust kan genieten op een comfortabele matras of een gezellige avond kan doorbrengen op je knusse sofa.

 

Covestro heeft in België ongeveer 880 collega’s in dienst, die samen elke dag de wereld mooier en beter trachten te maken!

 

Ben je nieuwsgierig, moedig en kleurrijk, net als wij? Kijk dan op www.covestro.comcheck onze vacatures op www.career.covestro.com of neem contact met ons op via werken@covestro.com

 

Wij zijn Covestro, een van ’s werelds grootste polymeerproducenten. We maken hoogtechnologische materialen en ontwikkelen innovatieve oplossingen voor producten in je dagelijkse leven. Je vindt onze producten in laptops, smartphones en diverse elektronica, in surfplanken en ski-laarzen, in bouwisolatie, koplampen en andere auto-onderdelen en bijvoorbeeld ook in medische apparatuur. Wij zijn een van de grootste polymeerproducenten ter wereld. Dagelijks zetten onze collega’s zich in om jouw wereld tot een betere plek te maken.

Mindmap

Mindmap Covestro