EuroChem Antwerpen

Wat zijn de grootste uitdagingen van vandaag en hoe vinden we betere oplossingen om te voldoen aan de noden van de groeiende wereldbevolking?

EuroChem Antwerpen telt 400 werknemers die samen jaarlijks 2,3 miljoen ton minerale meststoffen produceren voor gebruik in de land- en tuinbouw. De site van EuroChem ligt in de Antwerpse haven, wat niet alleen op vlak van productie, maar vooral ook logistiek een aantal belangrijke troeven biedt. Vanuit Antwerpen bedient EuroChem immers internationale afzetmarkten.

 

EuroChem Antwerpen is sinds 1 april 2012 onderdeel van EuroChem Group AG, een toonaangevende wereldwijde producent van stikstof-, fosfaat- en kalimeststoffen. De groep zet heel sterk in op verticale integratie, met activiteiten die variëren van mijnbouw tot kunstmestproductie, logistiek en distributie.

 

Een rode draad in de werking van EuroChem is het continu streven naar duurzaamheid. EuroChem wil koploper blijven en dit komt tot uiting in productieprocessen die steeds duurzamer worden, maar ook in de producten die we afleveren. We ontwikkelen steeds betere en efficiëntere meststoffen, met een zo laag mogelijke impact op het milieu.

 

Het hoofdkantoor van EuroChem Group is gevestigd in Zug, Zwitserland. In de verschillende productievestigingen in Europa, Azië en Rusland, stelt EuroChem vandaag meer dan 27.000 mensen tewerk.

 

Een ambitieuze internationale groep die investeert in EuroChem Antwerpen en in de ingenieurs, technici en procesoperators die er hun toekomst willen uitbouwen.

Mindmap

Mindmap EuroChem Antwerp

Contactgegevens

EuroChem Antwerpen

Scheldelaan 600 - Haven 725

2040 Antwerpen