Evonik

Evonik Antwerpen behoort met elf productie-eenheden voor vijf divisies tot de grootste multi-user-vestigingen van Evonik Industries: Nutrition & Care, Speciality Additives, Smart Materials, Performance Materials en Technology & Infrastructure. Evonik gaat veel verder dan chemie om innovatieve, rendabele en duurzame oplossingen voor klanten te creëren. Meer dan 33.000 medewerkers werken samen aan een gemeenschappelijk doel: we willen het leven beter maken, elke dag opnieuw.

Wij maken additieven voor autoband waardoor enerzijds de rolweerstand afneemt (dit vermindert het brandstofverbruik wat positief is voor uw uitgaven en voor het milieu) en anderzijds grip met het wegdek stijgt wat goed is voor de veiligheid.

 

Evonik bundelt de technische expertise van haar mensen in de productieafdelingen met de creativiteit en het initiatief van onderzoekers binnen de groep. Het is een creatief chemiebedrijf en die creativiteit vertaalt zich in heel wat dagdagelijkse, maar evengoed minder alledaagse producten. Een overzichtje:

  • Methionine (aminozuur) zorgt als bijvoeging (supplement) in de dierenvoeding voor een betere groei en vleesmassa. Evonik speelt op die manier in op het almaar stijgende vleesverbruik in de wereld.
  • Aerosil vindt ook toepassing in bijvoorbeeld vliegtuigbanden, zodat ze beter bestand zijn tegen de wrijvingswarmte tijdens het landen. Of in de omhulsels rond medicatie zodat geneesmiddelen niet meteen afgebroken worden in je maag maar verder in het lichaam in het bloed terecht komen.
  • Isobuteen zorgt voor een betere luchtdichtheid van alle bandensoorten, en (basket)ballen. Dankzij deze toepassing kan de lucht in een opgepompte band moeilijker ontsnappen via het rubber. Verder wordt het verwerkt in kleefstof voor pleisters op de wonden.
  • TMC-on wordt verwerkt in polycarbonaat, een kunststof zeer doorschijnend en goed bestand tegen warmte. Onder meer de auto-industrie maakt hiervan gebruik voor de productie van glas voor autolampen.

 

Evonik Antwerpen behoort met elf productie-eenheden voor vijf divisies tot de grootste multi-user-vestigingen van Evonik Industries: Nutrition & Care, Speciality Additives, Smart Materials, Performance Materials en Technology & Infrastructure.

Mindmap

Contactgegevens

Evonik Antwerpen NV

Tijsmanstunnel West

2040 Antwerpen