Fujifilm Electronic Materials

Hoe is het mogelijk dat elektronische toestellen die we dagelijks gebruiken steeds kleiner en toch steeds performanter zijn?

De reden hiervoor vinden we in de almaar betere kwaliteit chips die elektronische toestellen aansturen. Fujifilm Electronic Materials is van zeer nabij betrokken bij deze ontwikkelingen, omdat het instaat voor de productie van zeer gespecialiseerde chemicaliën die nodig zijn om een ‘wafer’ (siliciumplaatje) om te vormen tot chips.

 

De productie van een chip vereist ongeveer 100 (!) lagen of processtappen vertrekkend van de wafer. Deze processtappen kan je onderverdelen in 7 fasen waarbij telkens specifieke chemicaliën toegevoegd worden. Deze chemicaliën verhogen de performantie en kwaliteit van de chips, waardoor ze optimale resultaten leveren. Concrete eigenschappen waarop chemicaliën inspelen, zijn bijvoorbeeld isolatie, bescherming tegen vocht of temperatuur en milieuveiligheid.

 

De chemicaliën van Fujifilm Electronic Materials voldoen aan de allerhoogste kwaliteitsnormen en zuiverheidsgraad. En dat merk je ook aan de uitrusting van de werknemers, de steriele werkomgeving en klinische productieruimtes. Je zou het misschien niet verwachten, maar elektronische toepassingen vereisen een nog grotere zuiverheidsgraad dan farmaceutische toepassingen.

 

Al meer dan 75 jaar is Fujifilm Electronic Materials gekend als één van de grootste spelers op het vlak van fotografie en beeldvorming. Daarnaast is het bedrijf echter ook gespecialiseerd in het uitwerken van innovatieve toepassingen voor onder meer de medische en andere hightech sectoren. In Antwerpen is het bedrijf gespecialiseerd in chemicaliën voor de productie van chips voor diverse toepassingen.

Mindmap

Mindmap Fujifilm Electronic Materials

Contactgegevens

Fujifilm Electronic Materials NV

Keetberglaan 1A

2070 Zwijndrecht