INEOS

INEOS groeide sinds zijn ontstaan in 1998 uit tot een van de grootste onafhankelijke chemieconcerns ter wereld. Het bedrijf telt liefst 194 sites in 29 landen en ongeveer 26.000 directe medewerkers.

Actief in de aanmaak van de meest uiteenlopende producten, ligt de focus van INEOS niet op niches of specifieke markten, maar op het verwerven van sterke posities. Door overnames en gerichte investeringen in de groei van bestaande installaties, is INEOS vandaag een onbetwiste en uitermate gediversifieerde wereldspeler inzake petrochemie en fijnchemie. INEOS chemicaliën vind je terug in letterlijk alle aspecten van het moderne leven.

 

Ook in eigen land zijn we intussen uitgegroeid tot één van de grootste werkgevers in de Belgische chemie. En deze groei is nog steeds aan de gang, denk maar aan Project ONE, de bouw van een state-of-the-art ethaankraker. In België telt INEOS momenteel 10 productiesites, één R&D labo en één administratief centrum. De focus ligt in België op de productie van tussenproducten, kunststoffen en specialiteiten.

 

INEOS werd in 1998 opgericht in Zwijndrecht en groeide sindsdien uit tot een wereldwijde producent van petrochemicaliën, speciaalchemie en olieproducten. Vandaag bestaat de groep uit 36 divisies, elk van hen heeft een belangrijke chemische erfenis. Het productienetwerk spreidt zich uit over 194 sites in 29 landen.

Mindmap

Mindmap Ineos