Kuraray

Al bijna 100 jaar is deze Japanse groep, die wereldwijd meer dan 80 bedrijven en 12.000 werknemers telt, een toonaangevende speler in toepassingen voor de meest uiteenlopende marktsegmenten. Van bouwmaterialen, deklagen en bindmiddelen tot tapijten, imitatieleer en veiligheidsglas.

In Zwijndrecht produceert het chemisch concern Kuraray EVAL™, een kunststof met verbazingwekkende eigenschappen voor onder meer voedingsverpakking, de auto-industrie, de bouw en de landbouw. Om aan de stijgende vraag te voldoen, zijn wij voortdurend op zoek naar nieuwe medewerkers.

 

EVAL™ of Ethyleen-vinylalcohol (EVOH) is een co-polymeer met een zeer hoge gasbarrière dat vooral wordt gebruikt in voedselverpakkingen. Het wordt, enkele micron dik, aangebracht in verpakkingsmateriaal en maakt dat voedsel veel langer en beter bewaard kan worden, waardoorde voedselverspilling daalt.

 

EVAL™ zorgt er eveneens voor dat bijvoorbeeld de vluchtige componenten niet uit een brandstoftank kunnen ontsnappen. Metalen tanks kunnen zo vervangen worden door veel lichtere kunststoftanks. Kuraray zet daarnaast in op de landbouwmarkt. Zo kan EVAL™ gebruikt worden om het milieu te beschermen tegen pesticiden. Ook in de bouwwereld wordt EVAL™ gebruikt, onder andere als bescherming in vloerverwarmingsbuizen.

 

Kurary is de wereldwijde marktleider in EVOH. De Kuraray site in Zwijndrecht, EVAL Europe N.V., is goed voor 35.000 ton per jaar en bedient vooral de EMEA-markt. We zijn met 180 collega’s, maar we zoeken nog heel wat extra talent, voornamelijk procesoperators. EVAL Europe kan daarbij heel wat troeven uitspelen. We zijn een klein én internationaal bedrijf met een vriendelijke sfeer, maar ook met een hands-on mentaliteit waar werknemers echt hun stempel kunnen drukken. Achter de schermen loopt een zeer complex productieproces, een ware speeltuin dus voor technici en ingenieurs.

 

Kuraray Co, Ltd. is marktleider in EVOH (Ethyleen-Vinyl-Alcohol) polymeren onder de naam EVAL™. EVAL Europe bestaat sinds 1997 en maakt deel uit van Kuraray. In Antwerpen is EVAL Europe verantwoordelijk voor de productie, verkoop en ontwikkeling van toepassingen voor de hele Europese markt. EVAL™ resins zijn polymeren met een uitstekende gasbarrière. Toepassingen vind je in plastic verpakkingen van voedsel en cosmetica, pijpleidingen en brandstoftanks. In geval van voedselverpakkingen verzekert EVAL™ de versheid door zuurstof en slechte geuren buiten te houden, terwijl aroma’s en de beschermende atmosfeer binnen blijven.

Mindmap

Mindmap Kuraray

Contactgegevens

EVAL EUROPE N.V.

Haven 1053, Nieuwe Weg 1, bus 10

2070 Zwijndrecht