Lanxess

Wij maken auto’s lichter en zuiniger, treinen veiliger, golfballen sneller en vergezellen u onder water. We kleuren de Eiffeltoren, maken uw autobanden groener en helpen om zuiver drinkwater te voorzien.

LANXESS is een wereldspeler op het gebied van speciaalchemie met zowat 13.000 personeelsleden in 32 landen en een omzet van 8.1 miljard euro in 2022. De kernactiviteit van LANXESS is de ontwikkeling, vervaardiging en verkoop van chemische halffabricaten, additieven, chemische specialiteiten en kunststoffen.
De productiesite van LANXESS Belgium is gevestigd in Kallo en telt ongeveer 200 medewerkers.

 

Functional Tire Additives: Oplossingen voor de bandenindustrie

 

LANXESS Belgium is een sterke partner van de bandenindustrie. Een duurzame autoband is het resultaat van een complex productieproces waarbij de band is opgebouwd uit verschillende rubbercompounds en verstevigingsmaterialen. Op de site van LANXESS Belgium in Kallo worden rubberchemicaliën geproduceerd. Door het gebruik van deze rubberchemicaliën wordt de grondstof rubber — die van nature zacht is en niet erg duurzaam — omgezet in een hoogwaardig product.
De eindproducten die LANXESS Belgium produceert zijn voornamelijk vulkanisatieversnellers en antioxidanten. Vulkanisatieversnellers vergemakkelijken de verknoping van rubber, waardoor de vulkanisatietijden merkbaar korter worden. Antioxidanten beschermen de rubberproducten tegen de schadelijke effecten van zuurstof en ozon. Zo krijgt de rubber de gewenste technische eigenschappen die nodig zijn om hoogwaardige producten, zoals autobanden, te maken.
LANXESS heeft als ambitieus doel om klimaat neutraal te zijn tegen 2040. Lees meer over hoe we deze doelstelling zullen bereiken op http://www.climateneutral2040.com.

 

Een carrière bij LANXESS


LANXESS biedt zijn medewerkers talloze kansen en ondersteunt actief bij het ontwikkelen van hun carrière. Met boeiende opdrachten, een uitgebreid trainingsaanbod, veelbelovende toekomstperspectieven en uitdagende carrièremogelijkheden, streven wij ernaar om het verschil te maken.
Solliciteren bij LANXESS kan eenvoudig via onze website. Je kan hier al onze vacatures raadplegen en je hebt ook de mogelijkheid om spontaan te solliciteren. We hechten veel belang aan een volledig en overzichtelijk CV. Een motivatiebrief toevoegen is zeker een plus. Het geeft ons meer inzicht in waarom je de functie interessant vindt. Zien we op basis van je CV en motivatiebrief een match? Dan word je uitgenodigd voor een gesprek. Naast de kwalificaties voor de job, toetsen we hier af of je past binnen de bedrijfscultuur van LANXESS. Want niet alleen wat we doen, maar ook hoe we het doen is belangrijk. Bereid je dus zeker voor op een aantal meer persoonlijk vragen. Dit kan je doen door op voorhand alvast na te denken over je interesses, je motivatie en je sterktes.

Mindmap

Contactgegevens

Lanxess

Scheldelaan 420, haven 507

2040 Antwerpen